OTKRIJTE SVOJ NOVI OSMIJEH

Jeste li znali… da za osmijeh trebate pokrenuti 12 mišića, a za mrštenje njih čak 113? Možda niste ni svjesni koliko lijep osmijeh može promijeniti način na koji vidite sebe, ali  i kako vas drugi doživljavaju. Niz je dokazano psiholoških i fizioloških prednosti koje su rezultat jedne tako jednostavne geste kao što je osmijeh. Osobe […]

Jeste li znali…

da za osmijeh trebate pokrenuti 12 mišića, a za mrštenje njih čak 113?

Možda niste ni svjesni koliko lijep osmijeh može promijeniti način na koji vidite sebe, ali  i kako vas drugi doživljavaju. Niz je dokazano psiholoških i fizioloških prednosti koje su rezultat jedne tako jednostavne geste kao što je osmijeh.

Osobe koje nisu zadovoljne sa izgledom svojih zubi stalno prikrivaju usta i izbjegavaju pokazati svoj osmijeh. Takvo ponašanje ozbiljno narušava samopouzdanje, a posebno je štetno kod razvoja osobe mlađeg uzrasta. Vrlo često, sram zbog nepravilnih zubi koji smo razvili u tinejdžerskoj dobi može nas nastaviti opterećivati i kao već odraslu osobu.

Širok osmijeh omogućuje da nas drugi doživljavaju kao pozitivnu i otvorenu osobu koja ostavlja pristupačan i upečatljiv dojam o sebi. Osobe koje imaju pravilne i zdrave zube imaju naviku ne prikrivati svoje emocije i bez zadrške pokazivati sreću.

Osmijeh bez suzdržavanja pomaže vam da:

  • Izgledate mlađe, jer je dokazano kako ljudi nasmiješeno lice ocjenjuju mlađim nego što ono zapravo jest.
  • Izgradite bolje odnose, jer iskren osmijeh može uvelike ublažiti sukob ili napetost u konfliktnim situacijama.
  • Poboljšate svoje raspoloženje, jer mozak otpušta hormon sreće svaki put kada se nasmiješite.
  • Budete pristupačniji, jer lakše stupate u kontakt s ljudima na koje ostavljate pozitivan i nezaboravan dojam.

Moderna ortodoncija napravila je ogromne korake u svojim metodama i tehnikama. One klasične scene iz američkih filmova u kojima mladi nose ogromne metalne bravice sa žicama oko cijele glave stvar su prošlosti.

Specijalisti ortodoncije koji prate najnovije trendove danas vam mogu ponuditi rješenja o kojima niste ni pomišljali da mogu postojati. Pravilan i zdrav osmijeh uz prozirne bravice ili čak uz nevidljive udlage danas je dostupan svima. Sve je više odraslih osoba koji u svojim u 30-im i 40-im pomoću estetskih i nevidljivih pomagala ispravljaju svoje zube, bez nelagode i osjećaja kao da ponovno imaju 14 godina.

Upoznajte rezultate našeg dugogodišnjeg ortodontskog rada putem naše Facebook stranice i slobodno nam se obratite s vašim upitom. 

Biti će nam zadovoljstvo omogućiti vam novi osmijeh koji će vam promijeniti život.

ORTODONCIJA LHL – www.facebook.com/ortodoncijalhl/

Dežurstvo

Tema
Ovoga tjedna na dežurstvu pričamo o estetskoj kirurgiji. Na vaša pitanja odgovarat će dr. Željko Rotim
dr.med.dent
email Pošaljite pitanje