Pogledajte kako se izvodi operacija koljena (prikaz na modelu)

Ako i kad dođe do veće i teže ozljede koljena, najvećem zgloba u ljudskom tijelu, obavezno se javite liječniku. On će postaviti dijagnozu i odrediti terapiju ili vas, u najgorem slučaju uputiti na operaciju. Pogledajte kako se izvodi.
Shutterstock.com

Zglob koji spaja bedro s nogom je koljeno. Zahvaljujući njemu ljudi mogu savijati, istezati i protezati nogu te je okretati u raznim smjerovima. Koljeno je poprilično izložen zglob jer podnosi težinu cijeloga tijela, a njegova stabilnost pa i zdravlje ovise samo o ligamentima koji ga pridržavaju.

Zato je koljeno podložno raznim ozljedama – od različitih trauma, degeneracija, artritisa… Ponekad koljeno boli jer ste napravili nagli trzaj, preforsirali ga vježbanjem, krivo stali na nogu. Takve boli i lakše ozljede liječe se mirovanjem i hladnim oblozima. Ako i kad dođe do veće i teže ozljede koljena, najvećem zgloba u ljudskom tijelu, obavezno se javite liječniku. On će postaviti dijagnozu i odrediti terapiju ili vas, u najgorem slučaju uputiti na operaciju. Pogledajte kako se izvodi.

Dežurstvo

Tema
Ovoga tjedna na dežurstvu pričamo o estetskoj kirurgiji. Na vaša pitanja odgovarat će dr. Željko Rotim
dr.med.dent
email Pošaljite pitanje