UPALNI PROCESI U NAŠEM ORGANIZMU

Postavljamo sami sebi pitanje želimo li znati ako u našem organizmu postoji kronična inflamacija, koja je uzročnik mnogih bolesti. Inflamacija ili upala je prirodan proces obrane organizma. To je lokalna reakcija tkiva na iritaciju, povredu ili infekciju. Upalni proces u organizmu zapravo i nije razlog za brigu i dobra je stvar ukoliko je na kratke […]

Postavljamo sami sebi pitanje želimo li znati ako u našem organizmu postoji kronična inflamacija, koja je uzročnik mnogih bolesti.

Inflamacija ili upala je prirodan proces obrane organizma. To je lokalna reakcija tkiva na iritaciju, povredu ili infekciju.

Upalni proces u organizmu zapravo i nije razlog za brigu i dobra je stvar ukoliko je na kratke staze. To je prirodna reakcija svakog inunološkog sustava koji se na taj način bori. Kratkotrajne se upale na kraju povuku i smire. Međutim, problem se javlja ukoliko ako se organizam bori s dugotrajnom upalom. Dugotrajne upale ili stalno ponavljajuće upale mogu imati vrlo negativan učinak na zdravlje. Dugotrajna, odnono  kronična upala javlja se kao simptom mnogih bolesti.

Kronična inflamacija uzročnik je i neuroloških problema, auto-imunih oboljenja, kao i oboljenja gastro-intestinalnog trakta, te bolesti kostiju i zglobova, uzrokuje i kardiovaskularne i maligne bolesti.

Određena hrana može povećati inflamaciju, može povećati bolove već postojećih upala i rizik od dobivanja kroničnih bolesti.

Upala kronične inflamcije postoji ako je u organizmu prisutno sljedeće:

1) Manjak Omega-3 masnih kiselina

2) Poremećen balans Omega-6 i Omega-3 masnih kiselina ( veći od 3:1 )

3) Previsok indeks fluidnosti ćelijske membrane ( treba biti manji od 4 )

Pored toga, postoje i drugi važni faktori koji su mjerljivi testom.

ZINZINO BalanceOil Test

Trenutni rezultati istraživanja govore kako na jugoistočnoj Europi još nemamo niti jedan rezultat testa koji bi pokazao da testirana osoba nema kroničnu informaciju (da je u dobrom balansu, ima dovoljno Omega-3 i dobar indeks fluidnosti ćelijske membrane).

Sve je to danas moguće vidjeti kroz test koji nam je dostupan.

Sve o ZINZINO BalanceOil with Test možete naći na linku.

Međutim, rezultati ponovnog testa pokazuju da više od 95% ljudi rješava problem inflamacije u potpunosti nakon 120 dana korištenja Zinzino BalanceOil.

To znači da je u 95% slučajeva, nakon 120 dana redovnog korištenja BalanceOil-a, nivo Omega-3 u organizmu dovoljan ( iznad 8% ), da je omjer Omega-6 i Omega-3 u granicama normale ( manji od 3:1 ), te da je indeks fluidnosti ćelijske membrane odličan ( manji od 4 ).

Bez obzira na uzrok upale, tijelo reagira na sličan način. Imunološki sustav se aktivira kako bi mogao uništiti sve ono što narušava tjelesnu ravnotežu. To je razlog zašto trebamo brinuti o svom imunološkom sustavu.

Dežurstvo

Tema
Ovoga tjedna na dežurstvu pričamo o estetskoj kirurgiji. Na vaša pitanja odgovarat će dr. Željko Rotim
dr.med.dent
email Pošaljite pitanje