Hijaluron vašem licu bezbolno vraća izgubljenu mladost

Hijaluronska kiselina, poznata je i pod nazivom hijaluronan. Tvar je to koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima. No s godinama nestaje i odnosi nam mladost...

Često kad se priča o povećanju usnica, priča se o metodama koje su u estetskoj kirurgiji stvar daleke prošlosti. Hijaluronska kiselina smatra se alfom i omegom za korekturu lica. Njome se može napraviti puniji, puteniji osmijeh; podići i zaobliti jagodice; korigirati podočnjaci, a možda i prikriti pokoja bora.  No o čemu zapravo govorimo?

Hijaluronska kiselina, poznata je i pod nazivom hijaluronan. Tvar je to koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima. Radi se o molekuli saharidnog polimera čije je najvažnije svojstvo sposobnost vezanja vode.

Kako vrijeme odmiče i godine učine svoje, ali i usljed velikog stresa, hijaluronske kiseline u organizmu je sve manje. Stoga je se, a za mladenačkiji izgled ponajprije lica, pokušava nadomjestiti kremama i serumima. Kad ni to ne pomaže osobe se podvrgavaju tretmanima koji su, ako se obavljaju profesionalno i stručno, u potpunosti sigurni. Pogledajte kako izgleda korigiranje lica hijaluronskim filerima.

Dežurstvo

Tema
Ovoga tjedna na dežurstvu pričamo o estetskoj kirurgiji. Na vaša pitanja odgovarat će dr. Željko Rotim
dr.med.dent
email Pošaljite pitanje